La ponència inaugural del seminari ha anat a càrrec d’Artur Serra, de la Fundació i2Cat, que ha presentat d’una forma molt didàctica les enormes possibilitats de les noves tecnologies aplicades a la cultura i el patrimoni.
Per començar, Serra ha destacat el potencial d’aquestes tecnologies per donar valor al patrimoni i fer-lo accessible a tothom. Però també ha remarcat la necessitat no només de difondre informació a través d’aquestes eines, sinó també d’involucrar les persones: i això s’aconsegueix a través xarxes (com per exemple l'Anella Cultural) que posen en contacte i fan interactuar experts, acadèmics, promotors culturals i ciutadans en general.
Un cop superat el “boom” inicial de difusió d’informació dels inicis de la revolució tecnològica, Serra aposta per la participació i pel treball en xarxa. I això es fa a través de xarxes 2.0 o de conceptes com els Living Labs: “internet i els que hi treballen s’han d’obrir al conjunt de la societat” perquè sovint hi “treballen de forma tancada i unidireccional”.
En aquest sentit, alguns projectes de la Fundació i2Cat són:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada